Let op: Door drukte kan de bezorging van je pakketje langer duren.

news

Wie zit er achter FoodiyFarm?

Xian Ong

Het begon allemaal in mijn late tienerjaren. Het was toen dat mijn passie voor voedsel zich ontplooide. Als kind was ik namelijk een moeilijke eter en at te weinig om goed te kunnen groeien. Ik was te klein en te dun voor mijn leeftijd. Langzaam begon ik me te realiseren hoe belangrijk voedsel is. Het was toen dat ik besefte wat voor een positieve, leuke impact eten op je kan hebben. Nu waardeer ik voedsel meer dan ooit!

Mijn waardering voor eten, resulteerde dat ik graag een studie wilde doen dat te maken had met eten. Zodoende kwam ik bij mijn studie Levensmiddelentechnologie bij de Wageningen Universiteit waar ik mijn bachelor en master heb afgerond. Vijf-en-een-half-jaar heb ik gezwoegd om belangrijke voedingsprocessen, reacties tussen ingrediënten, voedselveiligheid en nog veel meer andere dingen onder de knie te krijgen.

Na het afstuderen heb ik lang nagedacht wat ik precies wilde. Waar gaat mijn hart sneller van kloppen? Ik wilde iets doen waar ik mijn kennis kan teruggeven aan de maatschappij, waarbij ik zelf de autoriteit heb om te vechten voor wat ik belangrijk vind. In mijn ogen was het een heel logische stap: beginnen aan mijn eigen startup en dit was de geboorte van FoodiyFarm.

Met FoodiyFarm heb ik de gelegenheid om mijn kennis terug te geven aan de maatschappij. Het is toch geweldig dat ik informatie gestampt in mijn hoofd over kan brengen naar diegenen die het ook interessant vinden?! Boeiende vraagstukken zijn bijvoorbeeld: Wat voor effect hebben bepaalde ingrediënten? Waarom zijn bepaalde stappen nodig om het gewenste resultaat te krijgen? Vragen die ik allemaal beantwoord in een blog op deze website! Daarnaast vind ik het heel gaaf om een mogelijkheid te bieden om op een makkelijke manier je eigen homemade producten te maken. Ik weet dat jullie allemaal gouden handjes hebben, dus vouw je mouwen maar op en laat je handen maar wapperen!   

Grenzend aan het educatieve en fun gedeelte, staan duurzaamheid en voedselverspilling hoog in mijn vaandel. Tijdens het ontwerpen van de kits houd ik daar zo veel mogelijk rekening mee. Wel zo belangrijk! Ik heb hier voor jullie merkbare, maar ook niet merkbare duurzame implementaties ingevoerd. Hoewel, we zijn er bij lange na niet. Dus er is nog volop werk te doen!

Al met al, ik heb er in ieder geval veel plezier in het schrijven van de blogs en natuurlijk het in elkaar zetten van de kits. Ik hoop dat jullie ook genieten van het resultaat. Schroom niet om jullie creaties te delen via social media met #FoodiyFarm. Dat vind ik heel tof!

Spread the love for food and the love for the earth!

Xian Ong

- Founder of FoodiyFarm


Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd